Editor choice

Top 5 Beste Aanstekers van 2021

Wij sommen de beste aansteker op de markt voor je op, zodat jij alleen nog hoeft te kiezen welke je het mooist vindt en welke functie bij jou past. Een lange aansteker voor kaarsen, een plasma aansteker of juist een simpele wegwerpaansteker? Dit zijn de 10 aller beste aanstekers verkrijgbaar.
Top 5 Beste Aanstekers van 2021

Aanstekers zijn er in alle soorten en maten, zo zijn er geschat meer dan 200.000 verschillende aanstekers te vinden op het internet. Maar wat is de beste aansteker? Dat is moeilijk uitkiezen, daarom helpen we je graag op weg! Door duizenden aanstekers te testen en te beoordelen houden wij de top 10 beste aanstekers aller tijden voor je bij. Kies je één van deze aanstekers? Dan zit je gegarandeerd goed.

We beoordelen aanstekers op kwaliteit, functies, veiligheid, design, prijs en actualiteit. Ook nemen we alle beschikbare reviews van klanten mee die je voor waren. Zo vind je niet alleen het beste soort aansteker, maar echt dé beste aansteker op de markt. Zo zijn er lange kaarsen aanstekers, wegwerpaanstekers, plasma aanstekers, luxe design aanstekers of juist budget aanstekers. Daarnaast zijn er aanstekers die werken op gas of benzine, maar ook zijn er elektrische aanstekers of aanstekers die werken op andere vloeistoffen.

1

Beste Aansteker Van Het Jaar

Uit alle tests de beste aansteker.

Superlit the Original Plasma Aansteker

Bestel nu en krijg 10% korting!
SPECIAL10
Een glimmende nieuwe-generatie plasma aansteker van kwaliteit en gemak. Hij is betrouwbaarder, veiliger en duurzamer dan andere aanstekers.
Voordelen
 • Herbruikbaar (in 1 uur opgeladen)
 • Stormbestendig
 • Krachtige ontsteking
 • Luxe design
 • 1 jaar Superlit garantie
 • Gratis reparatie
Nadelen
 • Accu is bij normaal gebruik na 1 week op
 • Ontstekingskop wordt snel vies

De aanstekers van Superlit zijn niet zomaar aanstekers, dit zijn plasma aanstekers, ofwel elektrische aanstekers. Het voordeel hiervan is dat je ze gemakkelijk kunt opladen (in slechts 1 uur!) en hergebruiken. Naast dat dat gemakkelijk is voor jou is dat ook nog eens goed voor de wereld, want je verbruikt minder brandstoffen. Dat lijkt wellicht wat vergezocht, maar als 4 miljard aanstekers per jaar opeens elektrisch zullen worden, dan loopt dat aardig op. Sterker nog, Superlit zelf heeft berekend dat de uitstoot van alle aanstekers op de wereld nu gelijk is aan maarliefst 60.000 autos!

Krachtige Plasma Ontsteking

Naast de duurzame en handige voordelen van de plasma aansteker is deze aansteker ook erg krachtig. Als je een stormaansteker zoekt dan is de plasma aansteker écht een goede keus. Plasma kan tot 3 keer heter worden dan vuur en gaat ook niet zomaar uit. De plasma bogen kunnen moeiteloos tot windkracht 10 blijven werken, dat is naast een jetflame de sterkst gemeten stormbestendigheid.

SPEC
Arc typeDouble-Arc (dubbele plasma boog)
HerbruikbaarJa, oplaadbaar via USB-aansluiting
Totaal ontstekingen op volle accu300+
Garantie1 jaar + gratis reparatie
MateriaalMetaal
21/05/2021 Update
Superlit Lighters biedt nu 1 jaar garantie op alle aanstekers.

Prijs en Service

Misschien wel het grootste selling point, hoewel de prijs relatief hoog is, is dat de service van Superlit Lighters beter is dan welk aansteker merk dan ook. Na je bestelling ontvang je handige informatie voor de onderhoud van je aansteker. Daarnaast is de live chat is 24/7 beschikbaar en bieden ze de hulp die je nodig hebt voor elke vraag, en je kunt een terugbetaling krijgen binnen 30 dagen als je niet tevreden bent.

 • 1 jaar garantie en gratis reparatie
 • Nazorg door waardevolle informatie voor het onderhoud van je aansteker
 • Uitgebreide handleiding met tips & tricks voor een lange levensduur van de aansteker

2
terug naar menu ↑

Zippo: Vroeger Was Alles Beter

Een aansteker uit de oude doos.

Zippo Brushed Chrome

Beschikbaar op bol.com
Verlopen
De grootste producent van benzine-aanstekers, dat is Zippo. Deze klassieker onderscheidt zich van andere aanstekers door de unieke vorm en het geluid dat je hoort als je de aansteker opent en sluit.
Voordelen
 • Herbruikbaar (Benzine Bijvullen)
 • Redelijk Stormbestendig
 • Kwaliteit enorm degelijk
 • Klassiek design
 • Zippo Garantie
Nadelen
 • Af en toe moet je Zippo vloeistof kopen om bij te vullen
 • Na een bepaalde tijd zijn het lont en vonksteentje op, deze moet je dan vervangen

Van bijna futuristische Superlit plasma aanstekers naar klassieke glorie van Zippo aanstekers. Zippo aanstekers bestaan al meer dan 85 jaar en dat is ook niet zo vreemd. Want naast de kwaliteit van deze benzine aanstekers is nostalgie een factor die vaak mee speelt als je kiest voor deze aansteker. Het voordeel Zippo aanstekers is dat ze een stormbestendig ontwerp hebben waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen en gebruiken tijdens het kamperen in het wild. Daarnaast heeft deze aansteker een mooie grote vlam waardoor ze ook handig zijn voor sigaren of het aansteken van een kampvuur.

SPEC
StormbestendigTot windkracht 7
HerbruikbaarJa, hervulbaar met benzine
Totaal ontstekingen500+
Garantie1 jaar
MateriaalMetaal

Prijs en Service

Over de prijs van Zippo aanstekers kunnen we niet klagen, je krijgt er namelijk net als bij Superlit fantastische service bij. Er is dan weliswaar geen live chat beschikbaar maar de garantie van Zippo verzekerd je ervan dat jou aansteker niet defect kan raken, zowel krijg je een nieuwe of wordt hij gerepareerd.

 • Zippo garantie met gratis reparatie
 • Kwaliteit zorgt voor een lange levensduur van de aansteker
3
terug naar menu ↑

De Aansteker Die Overal Bij Kan

Nooit meer je vingers verbranden.

Superlit Flex Lange Aansteker

Koop nu en ontvang 10% korting!
SPECIAL10
Eindelijk een aansteker waarmee je je vingers niet kan branden en geen pijnlijke plekken overhoudt van lastige ontstekingswielen. Kom makkelijk overal bij met deze lange plasma aansteker met flexibele nek!
Voordelen
 • Herbruikbaar (Oplaadbaar)
 • Lange flexibele nek
 • Accu duur is goed
 • Modern design
 • 1 jaar Superlit garantie
Nadelen
 • Niet handig voor sigaretten of sigaren
 • Laag gewicht waardoor hij minder goed in de hand licht

We kunnen er wederom niet omheen, ook de lange kaarsaanstekers van Superlit scoren hoog op het lijstje. De lange aanstekers zijn het handigst om kaarsen aan te steken, maar deze zijn nog beter voor diepe potten. Ze maken gebruik van plasmaboogjes om kaarsen aan te steken en zijn wind- en spatwaterdicht! Deze Superlit Flex plasma aansteker heeft een mooie veiligheidsschakelaar die met één hand kan worden bediend, zodat je hem gemakkelijker kunt bedienen wanneer je naar moeilijk aan te steken kaarsen reikt.

Dit model heeft ook LED-lampjes die aangeven hoeveel accucapaciteit er nog over is in de huidige lading. Die capaciteit is trouwens erg groot, en dat is niet zonder reden. Superlit innoveert continue aan hun producten en hebben daardoor de grootste en meeste efficiënte accu’s. Superlit’s motto is dan ook niet terughoudend.

“Not just a lighter, but a world changing device.”

– Superlit Lighters
SPEC
Arc typeSingle-Arc (één plasma boog)
HerbruikbaarJa, oplaadbaar via USB-aansluitinnng
Totaal ontstekingen op volle accu300+
Garantie1 jaar + gratis reparatie
MateriaalAluminium

Prijs en Service

Zoals eerder geschreven is Superlit ontvankelijk voor hun kopers en zorgen ervoor dat er voor je wordt gezorgd wanneer je van hen koopt. Geweldige klantenservice. De aanstekers zelf hebben een aantal van de meest positieve reviews en de minste negatieve reviews van alle merken die ik vond op Amazon. Dit model specifiek is het nieuwste model en schijnt groot te werken.

 • 1 jaar garantie en gratis reparatie
 • Nazorg door waardevolle informatie voor het onderhoud van je aansteker
 • Uitgebreide handleiding met tips & tricks voor een lange levensduur van de aansteker
4
terug naar menu ↑

Aanstekers Met Uithoudingsvermogen

Voor meer dan 3000 keer te gebruiken per aansteker!

BIC Maxi Aansteker Bundel

Nog enkele beschikbaar
Deze wegwerpaansteker van BIC heeft een bijzonders lange levensduur van ongeveer 3000 vuurtjes. De vlam is zeer stabiel door het pure isobutaangas dat onstoken wordt.
Voordelen
 • Gaat erg lang mee
 • Klein compact
 • Veilig voor kinderen
 • Goedkoop
Nadelen
 • Wegwerpaansteker, niet herbruikbaar
 • BIC adverteert met 3000 ontstekingen, maar dit is eerder ruim 1000 ontstekingen
 • Vooral niet duurzaam

Voor meer dan 40 jaar verkoopt BIC 6 miljoen plastic wegwerpaanstekers per dag. Ja, per dag! Dat is ook niet zo gek voor de goedkoopste aansteker op de markt, want ze hebben namelijk ook nog eens een enorm uithoudingsvermogen. BIC adverteert dat zijn aanstekers maarliefst mee gaan tot 3000 ontstekingen per dag.

Dat hervullen is wel een voordeel ten opzichte van de BIC aanstekers, die kun je namelijk niet hergebruiken. Daarnaast krijg je bij deze Clipper aansteker een gouden doosje cadeau, zo kan je hem veilig opbergen of makkelijk meenemen op vakantie. Het blijft dan wel een aansteker, maar goud is geld waard!

SPEC
StormbestendigNee
HerbruikbaarJa, hervulbaar met gas
Totaal ontstekingen800+
GarantieGeen (afgezonderd van de winkel waar jij hem koopt)
MateriaalMetaal

Prijs en Service

Wat een nadeel is, is dat Clipper zo goed als geen service heeft. Je moet het dan ook echt alleen doen met de service van de winkel waar jij hem koopt. De prijs vinden wij dan ook wat aan de hoge kant, ook al ziet hij er luxe uit. De kwaliteit van de Clipper aanstekers blijven hetzelfde, goed maar niet uitstekend. Het blijft tenslotte een massaproductie aansteker net als die van BIC.

 • Goede kwaliteit en luxe design
 • Herbruikbaar
5
terug naar menu ↑

Goud Voor Een Prikkie

The most easy to buy phone this year

Clipper Royal Rolling Gold

Nog enkele beschikbaar
Clipper Royal Rolling aansteker met een geborstelde afwerking. Deze aansteker heeft een vervangbare vuursteen, kan hervuld worden met gas en wordt geleverd in een goudkleurig metalen doosje.
Voordelen
 • Herbruikbaar (hervullen met gas)
 • Luxe design
 • Gratis opbergdoos
 • Degelijke kwaliteit
Nadelen
 • Geen service of nazorg
 • Ondanks het luxe design blijft hij toch goedkoop aanvoelen

Samen met BIC is Clipper één van de grootste aansteker merken van de wereld. Ze zijn dan ook net zo betrouwbaar voor een goede prijs. Clipper zet echter net een stapje meer naar een luxe design. Deze Clipper aansteker gaat meer dan 3 maanden mee bij normaal gebruik en kun je hervullen met gas. Zelfs het vonksteentje kan je eenvoudig vervangen als dat nodig is.

Dat hervullen is wel een voordeel ten opzichte van de BIC aanstekers, die kun je namelijk niet hergebruiken. Daarnaast krijg je bij deze Clipper aansteker een gouden doosje cadeau, zo kan je hem veilig opbergen of makkelijk meenemen op vakantie. Het blijft dan wel een aansteker, maar goud is geld waard!

SPEC
StormbestendigNee
HerbruikbaarJa, hervulbaar met gas
Totaal ontstekingen800+
GarantieGeen (afgezonderd van de winkel waar jij hem koopt)
MateriaalMetaal

Prijs en Service

Wat een nadeel is, is dat Clipper zo goed als geen service heeft. Je moet het dan ook echt alleen doen met de service van de winkel waar jij hem koopt. De prijs vinden wij dan ook wat aan de hoge kant, ook al ziet hij er luxe uit. De kwaliteit van de Clipper aanstekers blijven hetzelfde, goed maar niet uitstekend. Het blijft tenslotte een massaproductie aansteker net als die van BIC.

 • Goede kwaliteit en luxe design
 • Herbruikbaar

2 Opmerkingen
 1. Ik heb al heel me leven de classic Zippo benzine aansteker, betere kwaliteit kan haast niet. Die dingen gaan niet stuk en gaan echt je leven lang mee.

  Tijd geleden de plasma aansteker van Superlit gekocht, ik moet zeggen dat dit wel echt een enorme verandering als aansteker. In de positieve zin. Je kan hem bijna niet vergelijken met de Zippo benzine aansteker, dit is echt een heel ander principe. Maar als je naar de kwaliteit kijkt, zit hij ook echt hoog. Of ‘ie me leven mee gaat weet ik natuurlijk nog niet, maar ik ben er blij mee.

 2. Superlit terechte 1st plek, tof merk die verder gaan dan alleen aanstekers verkopen. Hun instagram is echt mooi met coole plaatjes

  Laat een reactie achter

  Vergelijk Aanstekers | BesteAansteker.nl
  Logo
  Herstel Wachtwoord
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0