Hoe Oud Moet Je Zijn Om Een Aansteker Te Kopen?

Er is geen specifieke wet over de verkoop van aanstekers of lucifers aan minderjarigen en hoe oud je precies moet zijn om een aansteker te kopen, hoewel individuele winkels hun eigen beleid kunnen hebben. Daarnaast is er wel een wet tegen de verkoop van een “artikel of parafernalia dat is ontworpen voor het roken of innemen van tabak, tabaksproducten, of een gereguleerde stof” aan een persoon jonger dan 18 jaar, maar deze wet noemt aanstekers niet expliciet. Sommige winkels hebben deze formulering zo geïnterpreteerd dat aanstekers eronder vallen. Echter zullen veel zich tegen die interpretatie uitspreken omdat aanstekers veel toepassingen hebben en niet specifiek voor roken zijn ontworpen.

 • Voor het kopen van een aansteker geldt geen leeftijdsgrens. Hetzelfde geldt voor lucifers. Als je echter jonger bent dan 16 jaar, zullen winkels waarschijnlijk weigeren om je een aansteker of lucifers te verkopen.
 • Je kunt ook in de problemen komen als je met een aansteker op school wordt aangetroffen. Mensen kunnen de reden dat je een aansteker in je zak of tas hebt anders interpreteren.
 • Als je dus een aansteker of lucifers wilt kopen in een winkel zonder geweigerd te worden, zorg dan dat je 18 jaar of ouder bent.
 • Winkels die aanstekers verkopen aan kinderen onder de 18 jaar worden niet gestraft door de wet.

Minderjarige en aanstekers

Redenen waarom je minderjarigen geen aansteker moet laten kopen

Aanstekers zien er misschien onschuldig en klein uit in iemands hand. Maar ze hebben meer schade aangericht dan men zich kan voorstellen. Mensen gebruiken aanstekers voor veel dingen. Ze kunnen een rokende barbecue, een gasfornuis en een sigaret aansteken of andere voorwerpen in brand steken.

Minderjarigen toestaan een aansteker te kopen en te bezitten is een gevaarlijk spel. Ze kunnen die aansteker voor goed of kwaad gebruiken. Minderjarige zijn nog niet handelingsbekwaam en kunnen gevolgen moeilijk inschatten. Zo zijn er al veel gevallen voorgekomen dat gevaarlijke situaties zich hebben voorgedaan, zoals het brandstichten van gebouwen ook al was dat niet de bedoeling.

Hier zijn dus enkele logische redenen waarom minderjarigen nooit zelf aanstekers zouden mogen kopen:

01.

Drugs als gevolg

Drugsmisbruik is niet alleen een zaak van volwassenen. Duizenden onwetende kinderen volgen deze lijn ook. De middelbare school is de plaats waar de meeste minderjarigen voor het eerst in aanraking komen met drugs en drugs beginnen te gebruiken. En daar is ook een reden voor.

De reden waarom veel kinderen op de middelbare school drugs gebruiken is de druk van leeftijdsgenoten. Ze hebben het idee dat ze door drugs te gebruiken, populair kunnen worden op school. Sommigen gebruiken drugs omdat ze denken dat ze zo hun schoolprestaties kunnen verbeteren.

Er zijn dus een heleboel redenen waarom de meeste kinderen drugs gebruiken. Het kan ook zijn om een pijnlijk gevoel te beëindigen.

Maar wat de reden ook is, drugsgebruik is illegaal, onaanvaardbaar en vernietigt iemands leven. Dus of iemand nu een volwassene of een minderjarige is, drugsmisbruik mag niet door de vingers gezien worden.

Dus waarom zou je geen aansteker verkopen aan minderjarigen? Laten we specifiek zijn. Het zou helpen als je geen navulling voor een gasaansteker aan een kind zou verkopen.

De reden is dat het gas in de aansteker bedwelmend is. Dus minderjarigen de ruimte geven om zo’n aansteker te kopen, kan een verkeerde beslissing zijn. Vergeet niet dat ze het leuk vinden om dingen te ontdekken. Zo kunnen ze uiteindelijk het gas in de aansteker inhaleren en bedwelmd raken, maar ook kan een aansteker de aanleiding zijn naar het proberen om iets te roken.

02.

Aanleiding voor roken

We gaan er vaak van uit dat kinderen niet wijs zijn. Daarom doen we dingen die we niet willen dat ze doen in hun bijzijn. Kinderen zijn nieuwsgierige wezens. Dat klinkt misschien hard, maar ze willen alles weten wat volwassenen doen en de reden erachter.

Als je het type ouder bent dat rookt, kan het een verkeerde beslissing op je pad zijn om je kind de ruimte te geven om een aansteker te kopen. Je kind ziet je waarschijnlijk wel eens de aansteker vasthouden of gebruiken om je sigaret aan te steken.

Wanneer dat kind in het bezit komt van een aansteker, kan je er zeker van zijn dat hij of zij hem net zo zal willen gebruiken als jij dat doet.

03.

Aanstekers kunnen een wapen worden

Je hoeft je niet af te vragen of een aansteker een gebouw in brand kan steken, want dat kan hij, en heeft hij ook gedaan. Het vuur kan heel klein beginnen, maar wordt groter naarmate het zich uitbreidt naar andere brandbare materialen.

Kinderen kunnen soms heel ondeugend zijn. Je moet ook niet verwachten dat ze de ernst inzien van bepaalde acties die ze uitvoeren. Geef je kind dus niet de ruimte om een aansteker te kopen. De reden is dat wanneer dat kind beledigd wordt, hij of zij op een dag wraak zou kunnen nemen zonder de gevolgen ervan in te kunnen zien.

Die vergelding zou kunnen bestaan uit het in brand steken van het speelgoed van een broertje of zusje of het huis van zijn vriendjes in brand steken. Wie weet? Dit zijn dus de redenen waarom je nooit moet toestaan dat je kinderen een aansteker hebben.

Je zou niet in de problemen willen komen die je familie een fortuin zouden kosten. Vergeet ook niet dat kinderen de ernst van hun daden niet kennen, en dat hun emoties meestal de overhand hebben.

04.

Verkopers zijn verantwoordelijk

Wanneer een winkelbediende een kind een aansteker laat kopen en het kind gebruikt de aansteker uiteindelijk voor iets illegaals, kan de winkelbediende gestraft worden.

Een aansteker verkopen aan kinderen jonger dan 18 is niet tegen de wet. Maar wanneer dat kind de aansteker gebruikt voor iets illegaals of gevaarlijks kan de winkel waar hij of zij de aansteker heeft gekocht worden gestraft.

De reden zou de leeftijd van het kind zijn. Het kan duidelijk zijn dat het kind jonger is dan 18 jaar, maar dat de winkel daar geen rekening mee heeft gehouden. Het kan ook zijn dat ze de identiteitskaart van het kind niet hebben gecontroleerd om zijn of haar leeftijd te weten te komen.

Dus, voordat je aanstekers verkoopt aan iemand, moet je er zeker van zijn dat ze 18 jaar en ouder zijn. Ouders moeten ook vermijden hun kinderen een aansteker te laten kopen of er een voor hen in huis te halen.

05.

Het kind zou gewond kunnen raken

Wat is een aansteker? Stel dit soort vraag maar aan de meeste mensen. Het antwoord zou zijn een apparaat dat een vlam produceert en ze hebben gelijk. Wat ze er alleen niet bij vertellen is dat een aansteker zowel nuttig als schadelijk kan zijn.

In de handen van een minderjarige kan een aansteker net zo gevaarlijk zijn als iets anders. De minderjarige kan per ongeluk gewond raken door de aansteker.

Dus, als je niet wilt dat jongeren zich verbranden, zorg er dan voor dat je ze geen ruimte geeft om een aansteker te kopen of te bezitten. Doe je dat wel, dan heb je jezelf de schuld te geven van elk incident dat gebeurt.

Aanstekers op school

terug naar menu ↑

Is het legaal om een aansteker mee naar school te nemen?

Kinderen zijn er dol op om spullen mee te nemen naar school. Ze denken er alleen zelf niet over na dat deze voorwerpen gevaarlijk kunnen zijn voor henzelf en voor andere leerlingen in de buurt.

Een school is een omgeving die is gecreëerd om te leren en kennis op te doen. Een school is een plaats waar leerlingen de kans krijgen om een carrière op te bouwen en hun toekomst vorm te geven.

Het is dus niet nodig om een aansteker mee te nemen naar de school. Toch is het niet verboden om een aansteker mee naar school te nemen. Misschien staat het zelfs niet als verboden in de schoolregels.

Toch zal de leraar of de directeur van de school je nooit graag in het bezit van een aansteker aantreffen. Kinderen die dergelijke overtredingen begaan, worden van school gestuurd of zwaar gestraft.

Voorkom ongelukken met aanstekers

terug naar menu ↑

Hoe voorkom je dat je kind met een aansteker speelt en schade aanricht

Elk jaar komt het voor dat kinderen brand stichten. Een aansteker of lucifers in de handen van een kind laten liggen is dus een slechte beslissing. Je weet nooit wat dat kind van plan is.

Hier hebben we een aantal manieren belicht waarop je kunt voorkomen dat je kinderen met aanstekers spelen en er ernstige problemen mee veroorzaken.

01.

Behandel aanstekers als gereedschap

Als je je aanstekers als speelgoed hebt behandeld, is het tijd voor verandering. Aanstekers zijn gereedschappen die een vlam produceren.

Afgezien van het brandincident dat het gevolg kan zijn, kan het gas van aanstekers gevaarlijk zijn. En je moet nu weten dat de meeste kinderen de aanstekers tijdens het spelen in hun mond stoppen, wat niet hygiënisch is.

02.

Bewaar aanstekers buiten het bereik van kinderen

Een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je kinderen niet met hun kleine vingertjes aan je aansteker komen, is door ze goed op te bergen. Als je een keukenkastje hebt dat hoog geplaatst en afsluitbaar is, kan je overwegen je aanstekers en lucifers daar te bewaren.

03.

Laat de kinderen niet zonder toezicht achter

Het is verkeerd om je kinderen even uit het oog te verliezen. Het duurt maar een paar seconden voordat een brand uitbreekt, zich verspreidt en uit de hand loopt.

Het delinquente gedrag van kinderen kan hen ertoe aanzetten met een aansteker te spelen en een paar voorwerpen te verbranden, niet wetend wat de verwoestende gevolgen daarvan zijn. Laat je kinderen onder de 12 jaar dus niet alleen.

03.

Bescherm je huis tegen brand

Werkt het rookalarm correct? Zo ja, dan kan je geruster van huis of je kinderen even alleen laten. Maar zo nee, laat het dan zo snel mogelijk repareren of aansluiten.

Conclusie

terug naar menu ↑

Vanaf welke leeftijd kan je een aansteker kopen?

Het antwoord op de vraag hoe oud je moet zijn om een aansteker te kopen is duidelijk genoeg. Er is geen wettelijke leeftijd, maar als je jonger bent dan 18 kunnen winkelbedienden weigeren je een artikel als een aansteker te verkopen.

Een aansteker in de handen van een minderjarige kan gevaarlijk zijn. Het kind kan besluiten er van alles mee te doen. Doe als ouder dus alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat je kinderen op geen enkel moment een aansteker bezitten. Als dat wel nodig is, leer ze dan goed hoe je om moet gaan met een aansteker en wat de gevolgen kunnen zijn.

Als je er voor kiest om je kind met een aansteker te laten experimenteren, zorg ervoor dat het dan een veilige aansteker is. Een lange aansteker kan er voor zorgen dat er minder kans is op brandwonden. Daarnaast kun je een plasma aansteker kiezen. Deze zijn vaak veiliger in gebruik doordat ze heel precies kunnen richten en de vlam niet overal naartoe wakkert.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Vergelijk Aanstekers | BesteAansteker.nl
   Logo
   Herstel Wachtwoord
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0